Enzymatická hydrolýza sacharidů a proteinů
Show full item record
No preview available
Title:
|
Enzymatická hydrolýza sacharidů a proteinů |
Author: |
Valenta, Tomáš
|
Advisor: |
Holko, Ivan
|
Abstract:
|
Bakalářská práce je zaměřena na popis enzymatické hydrolýzy sacharidů a proteinů enzymy zvanými hydrolasy, které katalyzují štěpení chemických vazeb za účasti vody. Bakalářská práce obsahuje popis potravinářského využití této hydrolýzy. Principem enzymatické hydrolýzy sacharidů je štěpení alfa- nebo beta-glykosidových vazeb glykosidasami. Hydrolýzu peptidových vazeb proteinů a peptidů katalyzují peptidasy. Bakalářská práce také popisuje izolaci hydrofilních vitaminů použitím příslušných glykosidas či peptidas, v případě lipofilních vitaminů lipas. Obsahuje studie, které popisují využití příslušných hydrolas k izolaci jednotlivých vitaminů a srovnávají použití enzymatické, kyselé či alkalické hydrolýzy. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/10015
|
Date:
|
2009-05-27 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
11075
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account