dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Strnková, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T01:49:08Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T01:49:08Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10041
|
|
dc.description.abstract |
V diplomové práci jsou popsány hydrofilní vitamin, zejména pyridoxin - jeho funkce, potře-ba, výskyt v potravinách, reakce pyridoxinu a ztráty vitaminu B6 při zpracování potravin. Popsány jsou i chromatografické metody a to především HPLC a stanovení vitaminu B6. Praktická část je zaměřena na určení postupu při extrakci vitaminu B6 z farmaceutických preparátů a jeho stanovení pomocí technik HPLC/ECD a HPLC/UV. Vhodnější metoda pro stanovení vitaminu B6 ve farmaceutických preparátech je HPLC/ECD. |
cs |
dc.format |
95 s., 32 s. obr. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
1926200 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
vitamin B6
|
cs |
dc.subject |
pyridoxin
|
cs |
dc.subject |
HPLC/ECD
|
cs |
dc.subject |
HPLC/UV
|
cs |
dc.subject |
farmaceutické preparáty
|
cs |
dc.subject |
vitamin B6
|
en |
dc.subject |
pyridoxine
|
en |
dc.subject |
HPLC/ECD
|
en |
dc.subject |
HPLC/UV
|
en |
dc.subject |
pharmaceuticals
|
en |
dc.title |
Stanovení vitaminu B6 - pyridoxinu chromatografickými metodami |
cs |
dc.title.alternative |
Vitamin B6 determination by chromatographic methods |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Severová, Marta |
|
dc.date.accepted |
2009-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the thesis the water-soluble vitamins, namely pyridoxine - its function, daily requirement, and occurrence in food, pyridoxine reactions and losses during food processing are de-scribed. Chromatographic methods, especially HPLC and vitamin B6 determination are also introduced. Experimental part is focused on extraction process of vitamin B6 from pharma-ceuticals and its determination by HPLC/ECD and HPLC/UV techniques. As better method for vitamin B6 determination in pharmaceuticals the HPLC/ECD technique was selected. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12011
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-17 |
|
utb.result.grade |
A |
|