Vitamíny v mléčných výrobcích.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vitamíny v mléčných výrobcích.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Zemanová, Vladimíra
dc.contributor.author Marek, Petr
dc.date.accessioned 2010-07-18T02:26:31Z
dc.date.available 2010-07-18T02:26:31Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10113
dc.description.abstract Cílem práce je získat základní přehled o sortimentu mléčných výrobků na našem trhu, zhodnotit prospěšnost pro naše zdraví. Součástí mé práce (praktická část) je také Dotazník o oblíbenosti mléka a mléčných výrobků u studentů ve věku 18-26 let. Základní informace o vitamínech a rozdělení hlavních mléčných výrobků. Všeobecně jsou mléčné výrobky pro naše zdraví prospěšné, zvláště když obsahují řadu důležitých vitamínů. cs
dc.format 94 s., 22 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 20726906 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject Onemocnění laktózovou intolerancí cs
dc.subject alergie na bílkovinu mléka cs
dc.subject spektrum vitamínů cs
dc.subject osteoporóza cs
dc.subject fortifikace vitamíny cs
dc.subject thiamin cs
dc.subject niacin cs
dc.subject hypovitaminózy cs
dc.subject avitaminózy cs
dc.subject hypervitaminóza cs
dc.subject antivitaminy cs
dc.subject nutriety cs
dc.subject morbidita cs
dc.subject mortalita cs
dc.subject hydrofilní a lipofilní vitaminy cs
dc.subject riboflavin cs
dc.subject kyselina nikotinová cs
dc.subject kyselina pantothenová cs
dc.subject pyridoxin cs
dc.subject kyselina listová cs
dc.subject kyanokobalamin cs
dc.subject kyselina L - askorbová a L - dehydroaskorbová cs
dc.subject retinol cs
dc.subject kalciferoly cs
dc.subject tokoferoly cs
dc.subject tokotrienoly cs
dc.subject fylochinony cs
dc.subject farnochinony cs
dc.subject veganská výživa cs
dc.subject celiakie cs
dc.subject beriberi cs
dc.subject kurděje cs
dc.subject skorbut cs
dc.subject perniciózní anemie cs
dc.subject rhodopsin cs
dc.subject antisterilní účinek cs
dc.subject gastrointestinální trakt cs
dc.subject ileum cs
dc.subject laktovegetariánská strava cs
dc.subject avidin cs
dc.subject metageneze cs
dc.subject karciogeneze cs
dc.subject Streptococcus thermophilus cs
dc.subject Lactobacillus bulgaricus cs
dc.subject Candida kefír cs
dc.subject Disorder lactose land - toleration en
dc.subject allergy on albumin milks en
dc.subject spectrum vitamines en
dc.subject osteoporoza en
dc.subject fortifikace vitamins en
dc.subject thiamine en
dc.subject niacin en
dc.subject hypoxitaminosis en
dc.subject vitamin deficiency en
dc.subject hyperxitaminosis en
dc.subject antivitamins en
dc.subject coypu en
dc.subject morbidity en
dc.subject mortality en
dc.subject waterreceptive and lipophilic vitamins en
dc.subject lactoflavin en
dc.subject nicotinic acid en
dc.subject acid pantothenova en
dc.subject pyridoxine en
dc.subject folic acid en
dc.subject cyanocobalamin en
dc.subject acid L- ascorbic and L- dehydroaskorbova en
dc.subject retinol en
dc.subject vitamin D2 en
dc.subject tocophe-rol en
dc.subject tokotrienoly en
dc.subject fylochinony en
dc.subject farnochinony en
dc.subject veganska sustenance en
dc.subject coeliac disease en
dc.subject beriberi en
dc.subject scurvy en
dc.subject scurvy en
dc.subject gingerbread pancytopenia en
dc.subject rhodopsin en
dc.subject antigerm free effect en
dc.subject gastrointesti-nal tract en
dc.subject ileum en
dc.subject laktovegetarianska fare en
dc.subject avidin en
dc.subject metagenesis en
dc.subject karciogeneze en
dc.subject Streptococcus thermophilus en
dc.subject Lactobacillus bulgaricus en
dc.subject Candida kefir en
dc.title Vitamíny v mléčných výrobcích. cs
dc.title.alternative Vitamins in milk producers. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Tovaryšová, Jitka
dc.date.accepted 2009-06-19
dc.description.abstract-translated Aim work is obtain basic survey about assortment milk products on our market, valorize helpfulness for ours health. Part of my work (practical part) is also questionnaire about popularity milks and milk products near students ages 18 - 26 years. Basic information on vitamines and fission of the chief milk products. Generally are dairy produce for ours healthy, especially when contain row important vitamines. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12792
dc.date.assigned 2009-02-23
utb.result.grade D


Files in this item

Files Size Format View
marek_2009_bp.pdfBlocked 19.76Mb PDF View/Open
marek_2009_vp.doc 49.5Kb Microsoft Word View/Open
marek_2009_op.doc 35.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account