dc.contributor.advisor | Zemanová, Vladimíra | |
dc.contributor.author | Marek, Petr | |
dc.date.accessioned | 2010-07-18T02:26:31Z | |
dc.date.available | 2010-07-18T02:26:31Z | |
dc.date.issued | 2009-05-28 | |
dc.identifier | Elektronický archiv Knihovny UTB | cs |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10563/10113 | |
dc.description.abstract | Cílem práce je získat základní přehled o sortimentu mléčných výrobků na našem trhu, zhodnotit prospěšnost pro naše zdraví. Součástí mé práce (praktická část) je také Dotazník o oblíbenosti mléka a mléčných výrobků u studentů ve věku 18-26 let. Základní informace o vitamínech a rozdělení hlavních mléčných výrobků. Všeobecně jsou mléčné výrobky pro naše zdraví prospěšné, zvláště když obsahují řadu důležitých vitamínů. | cs |
dc.format | 94 s., 22 s. obr. příloh | cs |
dc.format.extent | 20726906 bytes | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | cs |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně | |
dc.rights | Pouze v rámci univerzity | |
dc.subject | Onemocnění laktózovou intolerancí | cs |
dc.subject | alergie na bílkovinu mléka | cs |
dc.subject | spektrum vitamínů | cs |
dc.subject | osteoporóza | cs |
dc.subject | fortifikace vitamíny | cs |
dc.subject | thiamin | cs |
dc.subject | niacin | cs |
dc.subject | hypovitaminózy | cs |
dc.subject | avitaminózy | cs |
dc.subject | hypervitaminóza | cs |
dc.subject | antivitaminy | cs |
dc.subject | nutriety | cs |
dc.subject | morbidita | cs |
dc.subject | mortalita | cs |
dc.subject | hydrofilní a lipofilní vitaminy | cs |
dc.subject | riboflavin | cs |
dc.subject | kyselina nikotinová | cs |
dc.subject | kyselina pantothenová | cs |
dc.subject | pyridoxin | cs |
dc.subject | kyselina listová | cs |
dc.subject | kyanokobalamin | cs |
dc.subject | kyselina L - askorbová a L - dehydroaskorbová | cs |
dc.subject | retinol | cs |
dc.subject | kalciferoly | cs |
dc.subject | tokoferoly | cs |
dc.subject | tokotrienoly | cs |
dc.subject | fylochinony | cs |
dc.subject | farnochinony | cs |
dc.subject | veganská výživa | cs |
dc.subject | celiakie | cs |
dc.subject | beriberi | cs |
dc.subject | kurděje | cs |
dc.subject | skorbut | cs |
dc.subject | perniciózní anemie | cs |
dc.subject | rhodopsin | cs |
dc.subject | antisterilní účinek | cs |
dc.subject | gastrointestinální trakt | cs |
dc.subject | ileum | cs |
dc.subject | laktovegetariánská strava | cs |
dc.subject | avidin | cs |
dc.subject | metageneze | cs |
dc.subject | karciogeneze | cs |
dc.subject | Streptococcus thermophilus | cs |
dc.subject | Lactobacillus bulgaricus | cs |
dc.subject | Candida kefír | cs |
dc.subject | Disorder lactose land - toleration | en |
dc.subject | allergy on albumin milks | en |
dc.subject | spectrum vitamines | en |
dc.subject | osteoporoza | en |
dc.subject | fortifikace vitamins | en |
dc.subject | thiamine | en |
dc.subject | niacin | en |
dc.subject | hypoxitaminosis | en |
dc.subject | vitamin deficiency | en |
dc.subject | hyperxitaminosis | en |
dc.subject | antivitamins | en |
dc.subject | coypu | en |
dc.subject | morbidity | en |
dc.subject | mortality | en |
dc.subject | waterreceptive and lipophilic vitamins | en |
dc.subject | lactoflavin | en |
dc.subject | nicotinic acid | en |
dc.subject | acid pantothenova | en |
dc.subject | pyridoxine | en |
dc.subject | folic acid | en |
dc.subject | cyanocobalamin | en |
dc.subject | acid L- ascorbic and L- dehydroaskorbova | en |
dc.subject | retinol | en |
dc.subject | vitamin D2 | en |
dc.subject | tocophe-rol | en |
dc.subject | tokotrienoly | en |
dc.subject | fylochinony | en |
dc.subject | farnochinony | en |
dc.subject | veganska sustenance | en |
dc.subject | coeliac disease | en |
dc.subject | beriberi | en |
dc.subject | scurvy | en |
dc.subject | scurvy | en |
dc.subject | gingerbread pancytopenia | en |
dc.subject | rhodopsin | en |
dc.subject | antigerm free effect | en |
dc.subject | gastrointesti-nal tract | en |
dc.subject | ileum | en |
dc.subject | laktovegetarianska fare | en |
dc.subject | avidin | en |
dc.subject | metagenesis | en |
dc.subject | karciogeneze | en |
dc.subject | Streptococcus thermophilus | en |
dc.subject | Lactobacillus bulgaricus | en |
dc.subject | Candida kefir | en |
dc.title | Vitamíny v mléčných výrobcích. | cs |
dc.title.alternative | Vitamins in milk producers. | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.contributor.referee | Tovaryšová, Jitka | |
dc.date.accepted | 2009-06-19 | |
dc.description.abstract-translated | Aim work is obtain basic survey about assortment milk products on our market, valorize helpfulness for ours health. Part of my work (practical part) is also questionnaire about popularity milks and milk products near students ages 18 - 26 years. Basic information on vitamines and fission of the chief milk products. Generally are dairy produce for ours healthy, especially when contain row important vitamines. | en |
dc.description.department | Ústav potravinářského inženýrství | cs |
dc.description.result | obhájeno | cs |
dc.parent.uri | http://hdl.handle.net/10563/142 | cs |
dc.parent.uri | http://hdl.handle.net/10563/220 | cs |
dc.thesis.degree-discipline | Chemie a technologie potravin | cs |
dc.thesis.degree-discipline | Chemistry and food technologies | en |
dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology | en |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cs |
dc.thesis.degree-program | Chemistry and food technologies | en |
dc.identifier.stag | 12792 | |
dc.date.assigned | 2009-02-23 | |
utb.result.grade | D |
Files | Size | Format | View |
---|---|---|---|
marek_2009_bp.pdf | 19.76Mb |
View/ |
|
marek_2009_vp.doc | 49.5Kb | Microsoft Word |
View/ |
marek_2009_op.doc | 35.5Kb | Microsoft Word |
View/ |