Filtrace piva a jeho mikrobiologická kontrola, vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva
Show full item record
No preview available
Title:
|
Filtrace piva a jeho mikrobiologická kontrola, vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva |
Author: |
Vasil, Jan
|
Advisor: |
Doležalová, Magda
|
Abstract:
|
Hlavním tématem této práce je filtrace piva, která je nedílnou součástí pivovarské technologie. Kvalita filtrace má rozhodující vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva. V pivovarské praxi se používají různé druhy filtrace. Mezi nejběžnější metody patří křemelinová filtrace. Na základě výzkumů a modernizace pivovarů jsou do této výrobní sekce zaváděny nové vývojové trendy. Pro zjištění účinnosti filtrace se provádí mikrobiologické odběry vzorků. Vlastní kontrola je zaměřena především na přítomnost kvasinek, mléčných bakterií, plísní a jiných nežádoucích kontaminantů. Výsledky této kontroly přináší cenné informace o jakosti výrobku. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/10285
|
Date:
|
2009-05-28 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Chemie a technologie potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
12997
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account