Řešení reologických vlastností mražených krémů s vybranými příchutěmi
Show full item record
No preview available
Title:
|
Řešení reologických vlastností mražených krémů s vybranými příchutěmi |
Author: |
Dítková, Veronika
|
Advisor: |
Hrabě, Jan
|
Abstract:
|
V teoretické části této práce je popsána neprůmyslová výroba mražených krémů (suroviny, receptura, postup výroby). Dále je uvedena související legislativa vztahující se na výrobu, uchovávání a prodej nebalených zmrzlin a to zejména vyhláška č. 270/2008 Sb. Také byly stanoveny kritické body při výrobě tohoto typu zmrzlin. Následuje popis reologických a senzorických vlastností mražených krémů. Experimentální část popisuje změny v receptuře mražených krémů a metodiku práce při zjišťování problematiky tání zmrzlin. V poslední části jsou uvedeny výsledky změn receptur zmrzlin (popis nových výrobků a jejich vlastností). Dále jsou uvedeny výsledky procesů tání (tání ve tvaru a křivky tání). Výsledky dotazníkové akce jsou uvedeny. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/10328
|
Date:
|
2009-05-19 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
C
12513
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account