dc.contributor.advisor |
Černá, Monika
|
|
dc.contributor.author |
Nováková, Radmila
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T07:22:26Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T07:22:26Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-27 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10702
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá změnou vybraných látek v bramborové hlíze během skladování. Teoretická část je věnována stručnému souhrnu anatomických a chemických vlastností brambor. Dále popisuji faktory ovlivňující obsah sledovaných látek. Pro chemické analýzy byly použity vzorky šesti odrůd a dvou varných typů (AB, A a B), které patřily do tří skupin podle délky vegetační doby (velmi rané, rané a polorané). Cílem bylo sledování vlivu: skladování, varného typu, délky vegetace a kulinářské úpravy na obsah N-látek, aminokyselin a celkového fosforu. |
cs |
dc.format |
84 s. |
cs |
dc.format.extent |
1197821 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
brambory
|
cs |
dc.subject |
dusíkaté látky
|
cs |
dc.subject |
fosfor
|
cs |
dc.subject |
sušina
|
cs |
dc.subject |
aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
potatoes
|
en |
dc.subject |
nitrogen
|
en |
dc.subject |
phosphorus
|
en |
dc.subject |
solids
|
en |
dc.subject |
amino acids
|
en |
dc.title |
Změny obsahu vybraných látek v bramborové hlíze během skladovaní. |
cs |
dc.title.alternative |
Changes in content of selected substances in potato tubers during storage. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Otřísal, Petr |
|
dc.date.accepted |
2009-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
Thesis deals with the change of selected substances in potato tubers during storage. The theoretical part is devoted to brief summary of anatomical and chemical characteristics of the potatoes. It further describes factors influencing the content of controlled substances. For the chemical analysis were used samples of six varieties and two types of cooking (AB, A and B), which belonged to three groups according to length of growing period (very early, early and semi). The aim was to monitor the impact of: storing, cooking type, length of vegetation and culinary presentation to the content of N-substances, amino acids and total phosphorus. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12424
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-18 |
|
utb.result.grade |
B |
|