dc.contributor.advisor |
Kramářová, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Janíčková, Vladislava
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T08:05:49Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T08:05:49Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/10777
|
|
dc.description.abstract |
Práce podrobně shrnuje literární údaje z tuzemské i zahraniční literatury o různých typech kulinárních úprav potravinářských surovin se zvláštním zřetelem na jejich předběžnou úpravu, tepelnou úpravu (tj. vaření, dušení, pečení, smažení, pražení a mikrovlnný ohřev)a finální dohotovení pokrmů. Druhá část práce je zaměřena na technické zázemí různých typů provozoven a je uveden popisný výčet přístrojů, která jsou v těchto typech stravova-cích zařízení nezbytná. Celý text je doplněn souhrnem příslušných zákonů, které upravují chod a možnosti stravovacích zařízení. |
cs |
dc.format |
66 s. |
cs |
dc.format.extent |
1388039 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kulinární úpravy
|
cs |
dc.subject |
předběžná úprava
|
cs |
dc.subject |
dohotovení pokrmů
|
cs |
dc.subject |
zařízení provozoven
|
cs |
dc.subject |
legislativa v potravinářství
|
cs |
dc.subject |
culinary treatment
|
en |
dc.subject |
preliminary preparation
|
en |
dc.subject |
meal finalizing
|
en |
dc.subject |
technical facilities canteen
|
en |
dc.subject |
legislative in food industry
|
en |
dc.title |
Shrnutí různých kulinárních úprav potravinářských surovin |
cs |
dc.title.alternative |
THE REVIEW OF VARIOUS FOODSTUFF CULINARY PREPARATIONS |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Velichová, Helena |
|
dc.date.accepted |
2009-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
Detailed summary of publisher information from domestic and foreign about various types of culinary treatment of raw materials as well as about cooking is presented. Various methods of preliminary preparation, thermic modifications (i.e. cooking, stewing, frying, roasting and microwave heating) and finalizing of meals are summarized and possibly discussed. Special take care is given to technical facilities with their minutely description as well as to requisite statutes and regulations, which are essentials for various types of canteens. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12983
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-19 |
|
utb.result.grade |
B |
|