dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Dobešová, Kornelie
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T19:02:41Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T19:02:41Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-27 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11486
|
|
dc.description.abstract |
Ve své bakalářské práci popisuji chmel otáčivý (Humulus Lupulus L.) a jeho technologicky významné chemické látky. Zabývám se botanickou charakteristikou rostliny. Zaměřuji se také na aromaticky významné látky chmelových šištic a jejich vlastnosti. Dále uvádím zá-kladní pivovarské suroviny a stručně technologii výroby piva. |
cs |
dc.format |
53 s., 4 s. obr. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
2185223 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
chmel otáčivý
|
cs |
dc.subject |
polyfenolové látky
|
cs |
dc.subject |
aromatické látky
|
cs |
dc.subject |
alfa
|
cs |
dc.subject |
beta-hořké kyseliny
|
cs |
dc.subject |
pivovarské suro-viny
|
cs |
dc.subject |
výroba piva
|
cs |
dc.subject |
hops rotary
|
en |
dc.subject |
polyphenolic substances
|
en |
dc.subject |
flavoring
|
en |
dc.subject |
alfa
|
en |
dc.subject |
beta-bitter acids
|
en |
dc.subject |
the brewers' basic raw materials
|
en |
dc.subject |
production of beer
|
en |
dc.title |
Technologicky významné chemické látky chmele |
cs |
dc.title.alternative |
Technologically significant chemical compounds of hops |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hanuštiak, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2010-06-07 |
|
dc.description.abstract-translated |
In my thesis I describe the rotational hops (Humulus Lupulus L.) and technologically im-portant chemical. Deal with the botanical characteristics of plants. It also focuses on aro-matic substances of hop cones, and properties. Furthermore, present basic brewing ingredi-ents and brewing technology briefly. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15393
|
|
dc.date.assigned |
2010-02-11 |
|
utb.result.grade |
B |
|