dc.contributor.advisor |
Severová, Marta
|
|
dc.contributor.author |
Loutocká, Lucia
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T22:38:04Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T22:38:04Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11543
|
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá problematikou včelího medu, který hraje významnou roli ve výživě. V teoretické části byla popsána charakteristika základních složek medu a jejich vliv na jeho fyzikálně-chemické vlastnosti. Řešen byl také problém falšování medu a diskutovány metody jeho autentifikace. V experimentální části byla provedena analýza vybraných složek a důležitých jakostních parametrů u různých druhů medu, které byly získány od domácích včelařů a i z tržní sítě. Výsledky stanovení byly porovnány legislativou stanovenými hodnotami. Pro celkové posouzení bylo provedeno, u vybraných vzorků, rovněž senzorické hodnocení. |
cs |
dc.format |
84 s., 9 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
2106489 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Včelí med
|
cs |
dc.subject |
metody autentifikace
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
legislativa
|
cs |
dc.subject |
Honey bee
|
en |
dc.subject |
authentication methods
|
en |
dc.subject |
sensory analysis
|
en |
dc.subject |
legislation
|
en |
dc.title |
Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu. |
cs |
dc.title.alternative |
The classification of chosen chemical and sensory characteristics of a honey. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Nápravníková, Eva |
|
dc.date.accepted |
2010-06-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with bee honey which plays an important role in nutrition. In the theoretical part was described a basic characteristic of honey structure and their effect on its physical-chemical characteristics. The problem of false making the honey was solved and methods of its authentication was analysed. In the experimental part was made analysis of the chosen elements important qualitative parameters with different sort of honey which was obtained from domestic beekeepers and market net too. The results of research were compared by legislative established value. For general check with chosen samples was made sensory evaluation too. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15041
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|