Stanovení antioxidantů ve víně
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Stanovení antioxidantů ve víně | 
| Author: | 
Dobšíčková, Soňa
 | 
| Advisor: | 
Fišera, Miroslav
 | 
| 
Abstract:
 | 
Cílem této diplomové práce bylo otestovat možnosti stanovení antioxidantů ve víně pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Antioxidanty byly stanoveny metodou HPLC - ECD a HPLC - UV. Při HPLC - ECD byla jako mobilní fáze použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 95: 49,65: 0,35. Při HPLC - UV byly pro stanovení použity 2 mobilní fáze. Jako mobilní fáze A byla použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 95: 49,65: 0,35 a jako mobilní fáze B byla použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 50: 49,75: 0,25. Obě metody byly aplikovány na vybraných 6 vzorků vína. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/11560
 | 
| 
Date:
 | 
2010-05-20 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav biochemie a analýzy potravin | 
| 
Discipline:
 | 
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
C
14555
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account