Extrakce biologicky aktivních látek z jogurtu
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Extrakce biologicky aktivních látek z jogurtu | 
| Author: | 
Obdržálková, Jaroslava
 | 
| Advisor: | 
Mrkvička, Vladimír
 | 
| 
Abstract:
 | 
V praktické části této jsou charakterizovány jogurty a jejich způsob výroby. Dále jsou zde také popsány látky podílející se na aromatu potravin. V praktické části této práce byla sledována aktivní kyselosti, titrační kyselost a také množ-ství biologicky aktivní látky v jogurtu v závislosti na době skladování. Aktivní kyselost měla až na osmý den skladování klesající tendenci až k pH 4,1. Titrační kyselost nakonec dosáhla v den spotřeby 668 SH u bílého jogurtu a 588 SH u jahodového jogurtu z původních 540 SH (resp. 450 SH) v první den skladování tohoto pokusu. Obsah většiny stanovených biologicky aktivních látek byl nejvyšší v osmém dni skladování. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/11598
 | 
| 
Date:
 | 
2010-05-20 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav biochemie a analýzy potravin | 
| 
Discipline:
 | 
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
C
14693
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account