Výživové parametry netradičních odrůd Rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides)

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výživové parametry netradičních odrůd Rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides)

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Malina, Jiří
dc.date.accessioned 2010-07-19T08:03:01Z
dc.date.available 2010-07-19T08:03:01Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12283
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá vybranými druhy rakytníku řešetlákového, který patří mezi méně známé druhy ovoce. Jsou zde uvedeny základní nutriční, výživové a technologické parametry plodů rakytníku a jeho potravinářské a farmaceutické využití. V práci jsem ana-lyzoval celkem sedm ruských odrůd, u jejichž plodů byly stanoveny vybrané nutriční uka-zatele. Cílem této práce je především popularizace tohoto druhu ovoce. cs
dc.format 70 s., 4 s. obr. příloh. cs
dc.format.extent 1977579 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject rakytník cs
dc.subject ovoce cs
dc.subject chemické složení cs
dc.subject olej cs
dc.subject sea buckthorn en
dc.subject fruit en
dc.subject chemical composition en
dc.subject oil en
dc.title Výživové parametry netradičních odrůd Rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides) cs
dc.title.alternative Nutritional parameters of non-traditional Sea-buckthorn of cultivars (Hippophae rhamnoides) en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Hanuštiak, Pavel
dc.date.accepted 2010-06-04
dc.description.abstract-translated This master thesis discusses selected species of sea buckthorn which belong between less known fruit. There are described basic nutritions and technological parameters of sea buckthorn and its using in technology of food and pharmacy. In the thesis I analysed seven Russian varieties of sea buckthorn and in their fruit were determined the nutritional indica-tors. The goal of this paper work is to popularize this kind of fruit. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14570
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
malina_2010_dp.pdf 1.885Mb PDF View/Open
malina_2010_vp.doc 32Kb Microsoft Word View/Open
malina_2010_op.doc 33Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account