dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Malina, Jiří
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T08:03:01Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T08:03:01Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/12283
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá vybranými druhy rakytníku řešetlákového, který patří mezi méně známé druhy ovoce. Jsou zde uvedeny základní nutriční, výživové a technologické parametry plodů rakytníku a jeho potravinářské a farmaceutické využití. V práci jsem ana-lyzoval celkem sedm ruských odrůd, u jejichž plodů byly stanoveny vybrané nutriční uka-zatele. Cílem této práce je především popularizace tohoto druhu ovoce. |
cs |
dc.format |
70 s., 4 s. obr. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
1977579 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
rakytník
|
cs |
dc.subject |
ovoce
|
cs |
dc.subject |
chemické složení
|
cs |
dc.subject |
olej
|
cs |
dc.subject |
sea buckthorn
|
en |
dc.subject |
fruit
|
en |
dc.subject |
chemical composition
|
en |
dc.subject |
oil
|
en |
dc.title |
Výživové parametry netradičních odrůd Rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides) |
cs |
dc.title.alternative |
Nutritional parameters of non-traditional Sea-buckthorn of cultivars (Hippophae rhamnoides) |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hanuštiak, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2010-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
This master thesis discusses selected species of sea buckthorn which belong between less known fruit. There are described basic nutritions and technological parameters of sea buckthorn and its using in technology of food and pharmacy. In the thesis I analysed seven Russian varieties of sea buckthorn and in their fruit were determined the nutritional indica-tors. The goal of this paper work is to popularize this kind of fruit. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14570
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
B |
|