| dc.contributor.advisor | Družbíková, Helena |  | 
| dc.contributor.author | Koktavá, Magdaléna |  | 
| dc.date.accessioned | 2010-07-19T10:15:52Z |  | 
| dc.date.available | 2010-07-19T10:15:52Z |  | 
| dc.date.issued | 2010-05-20 |  | 
| dc.identifier | Elektronický archiv Knihovny UTB | cs | 
| dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10563/12516 |  | 
| dc.description.abstract | Diplomová práce je zaměřena na zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin. V teoretické části je pojednáno o definici senzorické analýzy a jejím vý-znamu. V další části se práce zabývá anatomií smyslových orgánů důležitých pro senzoric-kou analýzu a posledním bodem jsou posuzovatelé a jejich výcvik, ve které jsou podrobně-ji rozebrány typy posuzovatelů a zkoušky používané k jejich výcviku. Praktická část obsa-huje navrhované zkoušky pro testaci chuťového smyslu, čichového smyslu a zkoušky pro testaci zraku, které mohou být využity v laboratorních cvičeních jak v bakalářském, tak i magisterském studijním programu | cs | 
| dc.format | 64 | cs | 
| dc.format.extent | 959227 bytes | cs | 
| dc.format.mimetype | application/pdf | cs | 
| dc.language.iso | cs |  | 
| dc.publisher | Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |  | 
| dc.rights | Bez omezení |  | 
| dc.subject | senzorická analýza | cs | 
| dc.subject | posuzovatel | cs | 
| dc.subject | výcvik | cs | 
| dc.subject | zkoušky chuti | cs | 
| dc.subject | čichu | cs | 
| dc.subject | zraku | cs | 
| dc.subject | sensory analysis | en | 
| dc.subject | assessor | en | 
| dc.subject | taste | en | 
| dc.subject | smell | en | 
| dc.subject | vision | en | 
| dc.title | Zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin | cs | 
| dc.title.alternative | Development of experimental tests in sensory analysis | en | 
| dc.type | diplomová práce | cs | 
| dc.contributor.referee | Lazárková, Zuzana |  | 
| dc.date.accepted | 2010-06-04 |  | 
| dc.description.abstract-translated | The aim of the thesis was to suggest tests for experimental part of sensory analysis. Defini-tion of sensory analysis, its sense, characterization of sensory organs anatomy are de-scribed in theory. The next part takes care of types of assessors and tests used to their train-ing. There were suggested the tests of taste, smell and vision which can be used for lessons in bachelor or masters level study. | en | 
| dc.description.department | Ústav biochemie a analýzy potravin | cs | 
| dc.description.result | obhájeno | cs | 
| dc.parent.uri | http://hdl.handle.net/10563/196 | cs | 
| dc.parent.uri | http://hdl.handle.net/10563/220 | cs | 
| dc.thesis.degree-discipline | Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin | cs | 
| dc.thesis.degree-discipline | Technology, hygiene and economics of food production | en | 
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická | cs | 
| dc.thesis.degree-grantor | Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology | en | 
| dc.thesis.degree-name | Ing. | cs | 
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cs | 
| dc.thesis.degree-program | Chemistry and food technologies | en | 
| dc.identifier.stag | 15127 |  | 
| dc.date.assigned | 2010-01-04 |  | 
| utb.result.grade | C |  |