dc.contributor.advisor |
Družbíková, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Koktavá, Magdaléna
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-19T10:15:52Z |
|
dc.date.available |
2010-07-19T10:15:52Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/12516
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin. V teoretické části je pojednáno o definici senzorické analýzy a jejím vý-znamu. V další části se práce zabývá anatomií smyslových orgánů důležitých pro senzoric-kou analýzu a posledním bodem jsou posuzovatelé a jejich výcvik, ve které jsou podrobně-ji rozebrány typy posuzovatelů a zkoušky používané k jejich výcviku. Praktická část obsa-huje navrhované zkoušky pro testaci chuťového smyslu, čichového smyslu a zkoušky pro testaci zraku, které mohou být využity v laboratorních cvičeních jak v bakalářském, tak i magisterském studijním programu |
cs |
dc.format |
64 |
cs |
dc.format.extent |
959227 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
posuzovatel
|
cs |
dc.subject |
výcvik
|
cs |
dc.subject |
zkoušky chuti
|
cs |
dc.subject |
čichu
|
cs |
dc.subject |
zraku
|
cs |
dc.subject |
sensory analysis
|
en |
dc.subject |
assessor
|
en |
dc.subject |
taste
|
en |
dc.subject |
smell
|
en |
dc.subject |
vision
|
en |
dc.title |
Zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin |
cs |
dc.title.alternative |
Development of experimental tests in sensory analysis |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lazárková, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2010-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the thesis was to suggest tests for experimental part of sensory analysis. Defini-tion of sensory analysis, its sense, characterization of sensory organs anatomy are de-scribed in theory. The next part takes care of types of assessors and tests used to their train-ing. There were suggested the tests of taste, smell and vision which can be used for lessons in bachelor or masters level study. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15127
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
C |
|