Nutriční úroveň školního stravování v ČR
Show full item record
No preview available
Title:
|
Nutriční úroveň školního stravování v ČR |
Author: |
Dobrá, Iveta
|
Advisor: |
Družbíková, Helena
|
Abstract:
|
Cílem práce bylo nutričně vyhodnotit jídelní lístky vybraných základních škol a provést dotazníkový průzkum mezi žáky na téma školní stravování. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že školní jídelny zabezpečují 35 % VDD pro celkovou energii, bílkoviny a tuky. Nedostačující je plnění sacharidů a rostlinných bílkovin pro chlapce 15 - 18 let. Z dotazníkového šetření bylo zjištěno, že žáci jsou spíše spokojeni s kvalitou školního stravování, což vyplývá z jejich spokojenosti s výběrem jídla, velikostí porcí nebo z četnosti vracení nedojedeného jídla zpět. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/12556
|
Date:
|
2010-05-20 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
15034
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account