Inhibiční účinky kmenů Streptococcus thermophilus
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Inhibiční účinky kmenů Streptococcus thermophilus | 
| Author: | 
Nedopilová, Radka
 | 
| Advisor: | 
Vaňátková, Zuzana
 | 
| 
Abstract:
 | 
V této diplomové práci byly zjišťovány inhibiční účinky kmenů Streptococcus thermophilus vůči kmenům Bacillus subtilis a Listeria innocua. V teoretické části je pojednáno o bakteriích mléčného kvašení, dále o kmenu Streptococcus thermophilus a o jeho vlastnostech a produktech metabolismu. Následující text je věnován patogenním bakteriím a to zejména kmenům Bacillus subtilis a Listeria innocua. Praktická část obsahuje dvě metody. První metodou je stanovení inhibičních účinků Streptococcus thermophilus v modelovém systému UHT mléka. Druhou metodou je stanovení inhibičních účinků Streptococcus thermophilus na BCP agaru. Zdařilo se prokázat inhi-biční účinek kmenů streptokoků pomocí obou metod. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/12578
 | 
| 
Date:
 | 
2010-05-20 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav biochemie a analýzy potravin | 
| 
Discipline:
 | 
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
C
17275
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account