Biologicky aktivní látky v rostlinách Žen-šen

DSpace Repository

Language: English čeština 

Biologicky aktivní látky v rostlinách Žen-šen

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Friebrová, Veronika
dc.date.accessioned 2010-07-13T17:04:54Z
dc.date.available 2010-07-13T17:04:54Z
dc.date.issued 2006-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/1270
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce je seznámení se s biologicky aktivními látkami v rostlině Žen-šen. Obsahem je charakterizovat tuto rostlinu z botanického hlediska a zhodnotit její dosavadní využití. Důraz je kladen na její významné obsahové látky a jejich vlastnostech jak z chemických, tak z farmakologických aspektů. Jsou rozebírány možnosti a formy získání významných látek a navrhnuty další možné způsoby využití biologicky aktivních látek rostliny Žen-šen v potravinářských, farmaceutických i jiných aplikacích. cs
dc.format 51 s. cs
dc.format.extent 1558793 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject Žen-šen cs
dc.subject panax-saponiny cs
dc.subject panax-glykosidy cs
dc.subject seskviterpeny cs
dc.subject fytosteroly cs
dc.subject Ginseng en
dc.subject Panax-saponins en
dc.subject Panax-glykosides en
dc.subject Sesquiteerpens en
dc.subject Phytosterols en
dc.title Biologicky aktivní látky v rostlinách Žen-šen cs
dc.title.alternative Biological active substances in Ginseng Plants en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2006-06-20
dc.description.abstract-translated The aim of the dissertation is to present biologically active substances contained in Ginseng plant. This plant is characterized from the botanic viewpoint and its existing utilization is assessed. The emphasis is laid on important substances contained in it and their properties with respect to both chemical and pharmacologic aspects. Possibilities and forms of obtaining important substances are analyzed and other potential methods of utilization of the biologically active substances contained in Ginseng for food processing, pharmaceutical and other applications are proposed. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/143 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2268
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
friebrová_2006_bp.pdfBlocked 1.486Mb PDF View/Open
friebrová_2006_vp.doc 42Kb Microsoft Word View/Open
friebrová_2006_op.doc 44.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account