Charakteristika a vlastnosti amarantu
Show full item record
No preview available
| 
Title: 
 | 
Charakteristika a vlastnosti amarantu | 
| Author: | 
Szarowská, Eva
 | 
| Advisor: | 
Škrovánková, Soňa
 | 
| 
Abstract:
 | 
Práce je zaměřena na popis a charakteristiku amarantu, který patří do pseudocereálií. Ama-rant má vyšší nutriční hodnotu než běžné cereálie - vyšší podíl aminokyseliny lysinu, po-malu stravitelný a rezistentní škrob, látky prospívající zdraví, např. skvalen, fytosteroly a flavonoidy. Amarant je vhodnou složkou stravy celiatiků a má také značné využití v potravinářském a kosmetickém průmyslu. | 
| 
URI:
 | 
http://hdl.handle.net/10563/12880
 | 
| 
Date:
 | 
2010-05-26 | 
| 
Availability:
 | 
Bez omezení | 
| 
Department:
 | 
Ústav technologie a mikrobiologie potravin | 
| 
Discipline:
 | 
Chemie a technologie potravin | 
| 
Grade for thesis and defense:
 | 
A
14837
 | 
        	     
                
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
 
 
Search DSpace
Browse
- 
All of DSpace
 
- 
This Collection
 
 
My Account