dc.contributor.advisor |
Bartošíková, Romana
|
|
dc.contributor.author |
Štancl, Mojmír
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T00:22:17Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T00:22:17Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/13419
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce popisuje v teoretické části mlékárenský průmysl a ekonomiku a technologii zpracování mléka. Mlékárenský průmysl je významnou složkou národního hospodářství. V praktické části jsem vypočítával konečnou cenu u jednotlivých výrobků, zdali se vyplatí, rentuje výroba při určitém množství vyráběných kusů jogurtů při šetrné a nízké pasteraci. Zjistil jsem že úspora na energiích na jeden výrobek není až tak velká, ale v množství vyrá-běných výrobků v delším časovém horizontu se tato úspora značně zvýší. |
cs |
dc.format |
69s.,4 s.obr.příloh |
cs |
dc.format.extent |
3239859 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
mléko
|
cs |
dc.subject |
technologie
|
cs |
dc.subject |
ekonomika výroby
|
cs |
dc.subject |
cena jogurtu
|
cs |
dc.subject |
podnik
|
cs |
dc.subject |
milk
|
en |
dc.subject |
technology
|
en |
dc.subject |
economy of production
|
en |
dc.subject |
price of yoghurt
|
en |
dc.subject |
company
|
en |
dc.title |
Ekonomika a technologie výroby mléčných produktů ve firmě XY |
cs |
dc.title.alternative |
Economics and technology produce of dairy products in conpeny XY |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mráčková, Eva |
|
dc.date.accepted |
2010-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis describes in the theoretic part the dairy industry and the economy and the tech-nology of processing milk. The dairy industry is an important component of the national economy. In the practical section, I was figuring the final price of particular products. I was also examining whether the production of yoghurts made using gentle and low pasteurizati-on is profitable. I discovered that the saving of power per one product is not significant. But it will become evident after a longer period of time. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14649
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
C |
|