Chřest - plodina z Ivančic

DSpace Repository

Language: English čeština 

Chřest - plodina z Ivančic

Show simple item record

dc.contributor.advisor Vojtíšková, Petra
dc.contributor.author Černá, Lucie
dc.date.accessioned 2010-07-20T18:32:47Z
dc.date.available 2010-07-20T18:32:47Z
dc.date.issued 2010-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14469
dc.description.abstract Cílem této bakalářské práce je popsat chřest lékařský (Asparagus officinalis). Chřest je málo využívanou, ale přesto chutnou, zdravou a nutričně bohatou zeleninou. V práci jsou dále uvedeny způsoby pěstování běleného a zeleného chřestu, historie pěstování chřestu v České republice a ve světě, porovnávání spotřeby chřestu v České Republice a v sousedních zemích. Dále jsou zde informace o nutričním složení chřestu, antioxidační aktivitě a některých vybraných nutričních látkách. cs
dc.format 31 cs
dc.format.extent 1005037 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject chřest cs
dc.subject historie cs
dc.subject způsob pěstování cs
dc.subject nutriční složení cs
dc.subject sparrowgrass en
dc.subject asparagus en
dc.subject history en
dc.subject way of growing en
dc.subject nutritional composition en
dc.title Chřest - plodina z Ivančic cs
dc.title.alternative Asparagus - the crop-plant from Ivančice en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2010-06-15
dc.description.abstract-translated The aim of this bachelor thesis is to describe sparrowgrass (Asparagus officinalis). The asparagus is not used very often but after all it is delicious, healthy and nutritionally rich vegetable. There are mentioned ways of growing bleached and green sparrowgrass, history of sparrowgrass growing in the Czech Republic and all over the world and com-parison of consumption of asparagus in the Czech Republic and in neighbouring countries in the thesis. There is also information about nutritional composition of asparagus, antioxi-dant activity and about some selected nutritional substances of the sparrowgrass. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15321
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
černá_2010_bp.pdf 981.4Kb PDF View/Open
černá_2010_vp.doc 41Kb Microsoft Word View/Open
černá_2010_op.doc 42.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account