Vliv aplikace elektroaktivované vody na skladovatelnost ovoce a zeleniny

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv aplikace elektroaktivované vody na skladovatelnost ovoce a zeleniny

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Bártková, Monika
dc.date.accessioned 2012-03-09T01:21:47Z
dc.date.available 2012-03-09T01:21:47Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14811
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá sledováním účinku elektroaktivované vody na ovoce a zeleninu během jejího skladování. V úvodní části jsou shrnuty poznatky o elektoraktivované vodě, senzorické analýze, mikroorganizmech a také o vitaminu C, kdy poznatky jsou využity v praktické části. V praktické části se sleduje úbytek vitaminu C během skladování, kdy jsou každý den odebírány vzorky a také se provede senzorická analýza. Elektroaktivovaná voda je aplikována po každý den skladování. Vzorky jsou uloženy v chladicím boxu. Praktická část přináší nové poznatky a následná doporučení. cs
dc.format 88 cs
dc.format.extent 3597635 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Elektroaktivovaná voda cs
dc.subject titrační stanovení vitamin C cs
dc.subject mikroorganizmy cs
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject Electrolyzed activated water en
dc.subject titrimetric determination vitamin C en
dc.subject microorganisms en
dc.subject sensory analysis en
dc.title Vliv aplikace elektroaktivované vody na skladovatelnost ovoce a zeleniny cs
dc.title.alternative Effect of Electrolyzed Activated Water Application on Keeping Fruit and Vegetables en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Fišera, Miroslav
dc.date.accepted 2011-06-29
dc.description.abstract-translated This thesis deals with monitoring the effect of electrolyzed activated water on fruits and vegetables during its storage. There is summary of the findings aboutelectrolyzed activated water, sensory analysis, microorganisms, and also vitamin C in the introductory section, those data are used in the practical part. In the practical part is followed the loss of vitamin C during storage, which are sampled every day and also perform sensory analysis. Elektroaktivovaná water is applied each day of storaging. Samples are stored in a refrigerator box. The practical part presents new findings and subsequent recommendations. en
dc.description.department Ústav chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/199 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Řízení technologických rizik cs
dc.thesis.degree-discipline Technological Risk Management en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie materiálů cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Materials Technology en
dc.identifier.stag 22324
dc.date.assigned 2011-02-14
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
bártková_2011_dp.pdf 3.430Mb PDF View/Open
bártková_2011_vp.pdf 60.74Kb PDF View/Open
bártková_2011_op.pdf 64.74Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account