dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Bártková, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T01:21:47Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T01:21:47Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14811
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá sledováním účinku elektroaktivované vody na ovoce a zeleninu během jejího skladování. V úvodní části jsou shrnuty poznatky o elektoraktivované vodě, senzorické analýze, mikroorganizmech a také o vitaminu C, kdy poznatky jsou využity v praktické části. V praktické části se sleduje úbytek vitaminu C během skladování, kdy jsou každý den odebírány vzorky a také se provede senzorická analýza. Elektroaktivovaná voda je aplikována po každý den skladování. Vzorky jsou uloženy v chladicím boxu. Praktická část přináší nové poznatky a následná doporučení. |
cs |
dc.format |
88 |
cs |
dc.format.extent |
3597635 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Elektroaktivovaná voda
|
cs |
dc.subject |
titrační stanovení vitamin C
|
cs |
dc.subject |
mikroorganizmy
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
Electrolyzed activated water
|
en |
dc.subject |
titrimetric determination vitamin C
|
en |
dc.subject |
microorganisms
|
en |
dc.subject |
sensory analysis
|
en |
dc.title |
Vliv aplikace elektroaktivované vody na skladovatelnost ovoce a zeleniny |
cs |
dc.title.alternative |
Effect of Electrolyzed Activated Water Application on Keeping Fruit and Vegetables |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Fišera, Miroslav |
|
dc.date.accepted |
2011-06-29 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with monitoring the effect of electrolyzed activated water on fruits and vegetables during its storage. There is summary of the findings aboutelectrolyzed activated water, sensory analysis, microorganisms, and also vitamin C in the introductory section, those data are used in the practical part. In the practical part is followed the loss of vitamin C during storage, which are sampled every day and also perform sensory analysis. Elektroaktivovaná water is applied each day of storaging. Samples are stored in a refrigerator box. The practical part presents new findings and subsequent recommendations. |
en |
dc.description.department |
Ústav chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/199
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Řízení technologických rizik |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technological Risk Management |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie materiálů |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Materials Technology |
en |
dc.identifier.stag |
22324
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-14 |
|
utb.result.grade |
B |
|