dc.contributor.advisor |
Ivanová, Anna
|
|
dc.contributor.author |
Frolková, Helena
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T02:28:45Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T02:28:45Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14892
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá výskytem alimentárních nemocí u dětí a jejich prevencí. V první části práce je uvedeno co to jsou alimentární nemoci a jak se rozdělují. Další část práce je zaměřena přímo na bakterie, které způsobují alimentární nemoci u dětí. Je zde popsáno jejich taxonomické zařazení, biochemická aktivita, patogenita, výskyt v potravinách, epidemiologie a prevence k omezení nemocí způsobených těmito bakteriemi. |
cs |
dc.format |
51 s. (67 528 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1326402 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
alimentární infekce
|
cs |
dc.subject |
alimentární intoxikace
|
cs |
dc.subject |
alimentární otravy
|
cs |
dc.subject |
patogenita
|
cs |
dc.subject |
epidemiologie
|
cs |
dc.subject |
infekční dávka
|
cs |
dc.subject |
alimentary infection
|
en |
dc.subject |
alimentary intoxication
|
en |
dc.subject |
alimentary poisoning
|
en |
dc.subject |
pathogenicity
|
en |
dc.subject |
epidemiology
|
en |
dc.subject |
infectious dose
|
en |
dc.title |
Alimentární nemoci u dětí |
cs |
dc.title.alternative |
Alimentary children diseases |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Janoušková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2011-06-14 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor work deals with an occurrence of alimentary illnesses and their prevention in childhood. This work explains the alimentary illnesses are and their subdividing. The futher part of the work is focused to germs. The germs cause the children alimentary illnesses. This part contains the taxonomic classification of these germs, their biochemical activity, pathogenicity, occurrence in foodstuffs, epidemiology and prevention. The prevention is important to avoid illnesses which are caused by these germs. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22705
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
C |
|