dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Hladil, Zdeněk
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T09:35:40Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T09:35:40Z |
|
dc.date.issued |
2011-08-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15494
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na výživu při onemocnění trávicího traktu. Definuje zánětlivá střevní onemocnění tj. Crohnovu chorobu a ulcerózní kolitidu, průjem a zácpu. Popisuje příznaky a průběh jednotlivých onemocnění. Zaměřuje se na dietní opatření při prevenci a léčbě onemocnění trávicího systému. |
cs |
dc.format |
60 s. (89 489 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1919339 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Zánětlivá střevní onemocnění
|
cs |
dc.subject |
Crohnova choroba
|
cs |
dc.subject |
Ulcerózní kolitida
|
cs |
dc.subject |
Průjem
|
cs |
dc.subject |
Zácpa
|
cs |
dc.subject |
Inflammatory intestinal disease
|
en |
dc.subject |
Crohn's disease
|
en |
dc.subject |
Ulcerative colitis
|
en |
dc.subject |
Diarrhoea
|
en |
dc.subject |
Constipation
|
en |
dc.title |
Výživa při onemocnění trávicího systému |
cs |
dc.title.alternative |
Nutrition During Digestive System Diseases |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2011-08-31 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis is concerned in nutrition during digestive system diseases. Work defines inflammatory intestinal disease, i.e. Crohn's disease and ulcerative colitis, diarrhoea and constipation. It describes the symptoms and progression of particular diseases. Thesis is focused in the dietary prevention and treatment of the digestive tract diseases. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21794
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
B |
|