dc.contributor.advisor |
Burešová, Iva
|
|
dc.contributor.author |
Kolouchová, Ladislava
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T10:06:11Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T10:06:11Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-26 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15536
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá srovnáním dvou druhů pšeničných mouk vyráběných průmyslovými mlýny na Moravě v letech 2004-2010. Teoretická část je zaměřena na historii pěstování pšenice, její zpracování a historii výrobních závodů. Dále je v teoretické části uveden popis technologie mletí a popis sledovaných vlastností mouk. Praktická část je zaměřena na stanovení sledovaných vlastností - vlhkosti, popela, čísla poklesu, mokrého lepku, reologických vlastností a jejich srovnání v jednotlivých letech. |
cs |
dc.format |
92 s. |
cs |
dc.format.extent |
4095834 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pšenice
|
cs |
dc.subject |
pšeničná mouka
|
cs |
dc.subject |
jakost mouky
|
cs |
dc.subject |
vlhkost
|
cs |
dc.subject |
popel
|
cs |
dc.subject |
číslo poklesu
|
cs |
dc.subject |
mokrý lepek
|
cs |
dc.subject |
reologické vlastnosti mouky
|
cs |
dc.subject |
wheat
|
en |
dc.subject |
wheat flour
|
en |
dc.subject |
flour quality
|
en |
dc.subject |
moisture
|
en |
dc.subject |
ash
|
en |
dc.subject |
falling number
|
en |
dc.subject |
wet gluten
|
en |
dc.subject |
rheological properties
|
en |
dc.title |
Srovnání kvality mouk produkované moravskými mlýny |
cs |
dc.title.alternative |
Compare Quality Flours Produce by Moravian Mills |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Dvořáková, Petra |
|
dc.date.accepted |
2011-06-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
Thesis is focused on the comparison of two types of wheat flour produced by the industrial mills in Moravia in 2004-2010. The aim of theoretical part is the history of wheat cultivation, its treatment and, the history of mill processing, the theoretical description of the technology and the description of the flour milling properties. The practical part is focused on the observed characteristics as moisture, ash, falling number, wet gluten, and rheological properties and their comparison in different years. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21890
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|