Souvislost výživy s rakovinou tlustého střeva
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Fialová, Anna
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T10:47:13Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T10:47:13Z |
|
dc.date.issued |
2011-08-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15591
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku souvislosti výživy s rakovinou tlustého střeva neboli kolorektálním karcinomem. Definuje toto onemocnění a rizikové faktory vzniku. Zaměřuje se na prevenci životosprávou s doporučením příjmu určitých složek potravy a vybraných poživatin. Samostatná kapitola je věnována dietnímu opatření při vzniku tohoto onemocnění. |
cs |
dc.format |
62 s. |
cs |
dc.format.extent |
3852606 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
tlusté střevo
|
cs |
dc.subject |
kolorektální karcinom
|
cs |
dc.subject |
rizikové faktory
|
cs |
dc.subject |
prevence
|
cs |
dc.subject |
dietní opatření
|
cs |
dc.subject |
nutriční podpora
|
cs |
dc.subject |
colon
|
en |
dc.subject |
colorectal carcinoma
|
en |
dc.subject |
risk factors
|
en |
dc.subject |
prevention
|
en |
dc.subject |
dietary measures
|
en |
dc.subject |
nutritional support
|
en |
dc.title |
Souvislost výživy s rakovinou tlustého střeva |
cs |
dc.title.alternative |
The Relationship Between Diet and Colon Cancer |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2011-08-31 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with the relation between nutrition and colon cancer (or colorectal carcinoma). It defines the disease and the risk factors of its development. It focuses on the prevention by adjustment of lifestyle and states the recommended intakes of some food components and selected foodstuffs. A separate chapter is devoted to dietary measures following the development of this disease. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21790
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account