Souvislost výživy s rakovinou tlustého střeva

DSpace Repository

Language: English čeština 

Souvislost výživy s rakovinou tlustého střeva

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Fialová, Anna
dc.date.accessioned 2012-03-09T10:47:13Z
dc.date.available 2012-03-09T10:47:13Z
dc.date.issued 2011-08-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15591
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na problematiku souvislosti výživy s rakovinou tlustého střeva neboli kolorektálním karcinomem. Definuje toto onemocnění a rizikové faktory vzniku. Zaměřuje se na prevenci životosprávou s doporučením příjmu určitých složek potravy a vybraných poživatin. Samostatná kapitola je věnována dietnímu opatření při vzniku tohoto onemocnění. cs
dc.format 62 s. cs
dc.format.extent 3852606 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject tlusté střevo cs
dc.subject kolorektální karcinom cs
dc.subject rizikové faktory cs
dc.subject prevence cs
dc.subject dietní opatření cs
dc.subject nutriční podpora cs
dc.subject colon en
dc.subject colorectal carcinoma en
dc.subject risk factors en
dc.subject prevention en
dc.subject dietary measures en
dc.subject nutritional support en
dc.title Souvislost výživy s rakovinou tlustého střeva cs
dc.title.alternative The Relationship Between Diet and Colon Cancer en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2011-08-31
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the relation between nutrition and colon cancer (or colorectal carcinoma). It defines the disease and the risk factors of its development. It focuses on the prevention by adjustment of lifestyle and states the recommended intakes of some food components and selected foodstuffs. A separate chapter is devoted to dietary measures following the development of this disease. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21790
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
fialová_2011_bp.pdf 3.674Mb PDF View/Open
fialová_2011_vp.doc 92Kb Microsoft Word View/Open
fialová_2011_op.doc 93Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account