dc.contributor.advisor |
Severová, Marta
|
|
dc.contributor.author |
Janečková, Miroslava
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T10:55:06Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T10:55:06Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15602
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na kyselinu listovou a její přínos pro lidskou výživu. Popisuje charakteristiku kyseliny listové, její význam ve výživě, zdravotní důsledky deficitu kyseliny listové a její výskyt v potravinách. Další část práce je věnována fortifikaci výrobků kyselinou listovou a průzkumu trhu. V poslední části jsou popsány doplňky stravy, jejich charakteristika a sortiment výrobků dostupných na českém trhu. |
cs |
dc.format |
56 s. |
cs |
dc.format.extent |
1210320 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kyselina listová
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
fortifikace
|
cs |
dc.subject |
folic acid
|
en |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
fortification
|
en |
dc.title |
Význam kyseliny listové ve výživě |
cs |
dc.title.alternative |
The Importance of Folic Acid in Nutrition |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2011-06-21 |
|
dc.description.abstract-translated |
The Bachelor's thesis is focused on folic acid and its benefit for human nutrition. It describes the characteristics of folic acid, its importance in nutrition, the health consequences of folic acid deficiency and its occurrence in the foods. Another chapter is devoted to products with folic acid fortification and market research. The last section describes the supplements, their characteristics and assortment of products available on the Czech market. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21888
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|