Stanovení obsahu laktózy v jogurtech v závislosti na době skladování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení obsahu laktózy v jogurtech v závislosti na době skladování

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení obsahu laktózy v jogurtech v závislosti na době skladování
Author: Minářová, Alena
Advisor: Šípalová, Markéta
Abstract: Tato diplomová práce se zabývá problematikou laktózy, jogurtů a obsahu laktózy v jogurtech. Hlavním cílem práce bylo sledování obsahu laktózy ve vzorcích jogurtů, které byly chladírensky skladovány různě dlouhou dobu. Pro stanovení laktózy byla vybrána metoda plynové chromatografie s hmotnostně-spektrometrickým detektorem a konkrétní podmínky byly optimalizovány. Na závěr byla vyhodnocena hydrolytická činnost enzymů bakterií mléčného kvašení během skladování jogurtů. Z výsledků vyplývá, že si bakterie mléčného kvašení do značné míry zachovají kysací schopnost i během chladírenského skladování jogurtů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15608
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 21763


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
minářová_2011_dp.pdf 983.2Kb PDF View/Open
minářová_2011_vp.zip 67.75Kb Unknown View/Open
minářová_2011_op.doc 102Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account