Stanovení obsahu laktózy v jogurtech v závislosti na době skladování
Show full item record
No preview available
Title:
|
Stanovení obsahu laktózy v jogurtech v závislosti na době skladování |
Author: |
Minářová, Alena
|
Advisor: |
Šípalová, Markéta
|
Abstract:
|
Tato diplomová práce se zabývá problematikou laktózy, jogurtů a obsahu laktózy v jogurtech. Hlavním cílem práce bylo sledování obsahu laktózy ve vzorcích jogurtů, které byly chladírensky skladovány různě dlouhou dobu. Pro stanovení laktózy byla vybrána metoda plynové chromatografie s hmotnostně-spektrometrickým detektorem a konkrétní podmínky byly optimalizovány. Na závěr byla vyhodnocena hydrolytická činnost enzymů bakterií mléčného kvašení během skladování jogurtů. Z výsledků vyplývá, že si bakterie mléčného kvašení do značné míry zachovají kysací schopnost i během chladírenského skladování jogurtů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15608
|
Date:
|
2011-05-20 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
21763
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account