Pohanka jako bioprodukt a její využití v gastronomii
Show full item record
No preview available
Title:
|
Pohanka jako bioprodukt a její využití v gastronomii |
Author: |
Švecová, Zlata
|
Advisor: |
Hrabě, Jan
|
Abstract:
|
Bakalářská práce je zaměřena na dříve běžně pěstovanou a konzumovanou plodinu, kterou je pohanka. Tato pseudocereálie bude v práci popisována jako bioprodukt, který je v současné době opět na vzestupu, ať už po stránce zemědělské, tak i gastronomické. Popis pohanky bude zaměřen nejen na její botanické vlastnosti, ale i na obsah látek, které jsou v ní v nemalé míře obsaženy. V praktické části budou představeny recepty z pohanky, jejichž zařazení do dnešního jídelníčku může být vhodným a vítaným zpestření. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15619
|
Date:
|
2011-05-30 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Grade for thesis and defense:
|
C
16262
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account