Využití hydrokoloidů v drůbežích masných výrobcích.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití hydrokoloidů v drůbežích masných výrobcích.

Show full item record

No preview available
Title: Využití hydrokoloidů v drůbežích masných výrobcích.
Author: Švédová, Žaneta
Advisor: Gál, Robert
Abstract: Cílem této práce bylo zhodnotit využití hydrokoloidů v drůbežích masných výrobcích. Potravinářské hydrokoloidy patří mezi tzv. potravinářské přísady neboli aditiva, jenž významně upravují strukturní vlastnosti potravin. Slouží zejména jako zahušťovadla. Nejpoužívanější hydrokoloidy v masné výrobě jsou škroby, karagenany, xanthan, guarová guma, lokustová guma, guma Euchema, konjaková guma, guma karaya, guma tara a agar. Byla provedena analýza sortimentu drůbežích masných výrobků se zaměřením na využití hydrokoloidů v recepturách. Bylo zjištěno, že hydrokoloidy jsou používány téměř ve všech masných výrobcích, kde plní významné funkce.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15654
Date: 2011-05-18
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 21587


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
švédová_2011_dp.pdf 25.68Mb PDF View/Open
švédová_2011_vp.doc 98Kb Microsoft Word View/Open
švédová_2011_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account