Obsah rezistentního škrobu a N- látek v pšeničné mouce
Show full item record
No preview available
Title:
|
Obsah rezistentního škrobu a N- látek v pšeničné mouce |
Author: |
Kupcová, Lenka
|
Advisor: |
Dvořáková, Monika
|
Abstract:
|
Předložená diplomová práce se zabývá obsahem celkového škrobu, rezistentního škrobu a dusíkatých látek v pšeničné mouce a statistickém vyhodnocení možné závislosti mezi známými parametry. Teoretická část se podrobně zabývá charakterizací škrobu, vlastnostmi pšeničné mouky a požadavky na její kvalitu. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu celkového škrobu, rezistentního škrobu a následném statistickém vyhodnocení získaných výsledků. Stanovená průměrná hodnota 71,0 % obsahu škrobu ve vzorcích mouky splňovala požadavek normy. Stanovená průměrná hodnota obsahu dusíkatých látek 11,0 % požadavek normy nesplňovala. Naměřené hodnoty a vyhodnocená statistická analýza potvrdila, že škrob, rezistentní škrob a dusíkaté látky spolu vzájemně korelují a jejich obsah je závislý na druhu mouky. Jsou hlavními složkami pšeničné mouky a společně s obsahem a kvalitou lepku mají rozhodující význam při hodnocení jakosti pšeničných mouk. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15670
|
Date:
|
2011-08-19 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
C
22628
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account