Obsah rezistentního škrobu a N- látek v pšeničné mouce

DSpace Repository

Language: English čeština 

Obsah rezistentního škrobu a N- látek v pšeničné mouce

Show full item record

No preview available
Title: Obsah rezistentního škrobu a N- látek v pšeničné mouce
Author: Kupcová, Lenka
Advisor: Dvořáková, Monika
Abstract: Předložená diplomová práce se zabývá obsahem celkového škrobu, rezistentního škrobu a dusíkatých látek v pšeničné mouce a statistickém vyhodnocení možné závislosti mezi známými parametry. Teoretická část se podrobně zabývá charakterizací škrobu, vlastnostmi pšeničné mouky a požadavky na její kvalitu. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu celkového škrobu, rezistentního škrobu a následném statistickém vyhodnocení získaných výsledků. Stanovená průměrná hodnota 71,0 % obsahu škrobu ve vzorcích mouky splňovala požadavek normy. Stanovená průměrná hodnota obsahu dusíkatých látek 11,0 % požadavek normy nesplňovala. Naměřené hodnoty a vyhodnocená statistická analýza potvrdila, že škrob, rezistentní škrob a dusíkaté látky spolu vzájemně korelují a jejich obsah je závislý na druhu mouky. Jsou hlavními složkami pšeničné mouky a společně s obsahem a kvalitou lepku mají rozhodující význam při hodnocení jakosti pšeničných mouk.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15670
Date: 2011-08-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 22628


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
kupcová_2011_dp.pdf 2.207Mb PDF View/Open
kupcová_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
kupcová_2011_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account