dc.contributor.advisor |
Dvořáková, Monika
|
|
dc.contributor.author |
Ovsíková, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T11:58:19Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T11:58:19Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15692
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá stanovením bílkovin pomocí ultra účinné kapalinové chromatografie (UPLC). Popisuje charakteristiku a stanovení pšeničných bílkovin, které jsou významné tím, že tvoří pružný gel?lepek. UPLC metoda patří mezi novou separační techniku v kapalinové chromatografii. Práce se také zabývá extrakcí jednotlivých frakcí pšeničných bílkovin a následným stanovení bílkovin pomocí různých metod z mouky, těsta a pečiva. |
cs |
dc.format |
65 s. (12 692 znaků) |
cs |
dc.format.extent |
1884734 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
pšeničné bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
lepek
|
cs |
dc.subject |
extrakce
|
cs |
dc.subject |
UPLC
|
cs |
dc.subject |
stanovení bílkovin
|
cs |
dc.subject |
wheat protein
|
en |
dc.subject |
gluten
|
en |
dc.subject |
extractions
|
en |
dc.subject |
UPLC
|
en |
dc.subject |
determination of protein
|
en |
dc.title |
Stanovení pšeničných bílkovin metodou UPLC |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of Wheat Proteins Using UPLC |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Burešová, Iva |
|
dc.date.accepted |
2011-06-24 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with the determination of protein by ultra performance liquid chromatogramy (UPLC). It describes characteristics and determination of wheat proteins that are important that a flexible gel - gluten. UPLC method belongs to a new separation technique in liquid chromatography. The thesis deals with the extraction of wheat protein fractions and subsequent determination by different methods of flour, dough and bread. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22763
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
C |
|