Stabilita emulzí O/V v prítomnosti neionogenních surfaktantů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stabilita emulzí O/V v prítomnosti neionogenních surfaktantů

Show full item record

No preview available
Title: Stabilita emulzí O/V v prítomnosti neionogenních surfaktantů
Author: Hrdová, Lenka
Advisor: Kašpárková, Věra
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na přípravu emulzí typu olej ve vodě, jejich charakterizaci a sledování stability při různých teplotách skladování. Stabilita emulzí byla hodnocena ze změn velikostí částic stanovených metodou fotonové korelační spektroskopie a prostřednictvím vizuálního popisu jejich vzhledu. V teoretické části práce byla vypracována literární rešerše, která je zaměřena na popis emulzí, jejich složení, vlastností a faktorů ovlivňujících jejich stabilitu. Praktická část je rozdělena na dva oddíly. První se zabývá emulzemi typu olej ve vodě O/V připravenými v přítomnosti směsí dvou neionogenních surfaktantů s hodnotou HLB 10 a 9.5 a různým poměrem olejové a vodné fáze. V druhé části práce byly připraveny a studovány podobné emulze typu olej ve vodě O/V, které kromě olejové fáze, vodné fáze a surfaktantu obsahovaly i želatinu nebo hydrolyzát kolagenu Hykol.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15705
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 20158


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
hrdová_2011_dp.pdf 1.209Mb PDF View/Open
hrdová_2011_vp.doc 99.5Kb Microsoft Word View/Open
hrdová_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account