dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Karásková, Eva
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-13T19:23:52Z |
|
dc.date.available |
2010-07-13T19:23:52Z |
|
dc.date.issued |
2006-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/1582
|
|
dc.description.abstract |
Účinky některých látek, které jsou obsaženy v rostlinách a působí na nervovou soustavu člověka, jsou využívány už tisíce let. Cílem práce bylo studovat takovéto látky v klanoprašce, rakytníku a třezalce. V práci je popsán mechanismus působení těchto látek v lidském těle, možnosti jejich získávání a následného využití při výrobě potravních doplňků a léčiv. |
cs |
dc.format |
41 s. |
cs |
dc.format.extent |
548774 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
nervová soustava člověka
|
cs |
dc.subject |
klanopraška
|
cs |
dc.subject |
rakytník
|
cs |
dc.subject |
třezalka
|
cs |
dc.subject |
účinné látky
|
cs |
dc.subject |
nervous system of man
|
en |
dc.subject |
schizandra chinensis
|
en |
dc.subject |
hippophaë rhamnoides
|
en |
dc.subject |
hypericum
|
en |
dc.subject |
effective matters
|
en |
dc.title |
Rostliny stimulující nervovou soustavu |
cs |
dc.title.alternative |
Plants stimulating of nervous system |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňková, Leona |
|
dc.date.accepted |
2006-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
Effectes of some matters that are contain in plants and influence a nervous system of man are using for thousand years. In my work was studied these matters in schizandra chinensis, hippophaë rhamnoides, hypericum. This labour describe mechanism operate of these matters in human body and using for produce medicament and food component. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/143
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
2195
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
B |
|