dc.contributor.advisor |
Gálová, Jitka
|
|
dc.contributor.author |
Rymešová, Martina
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T14:32:19Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T14:32:19Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15883
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá výživou a stravovacími návyky těhotných žen. Pro toto období je nutná správná skladba jídelníčku, kde je kladen důraz na výběr vhodných potravin již v době prekoncepční a také během těhotenství. V teoretické části je uvedena potravinová pyramida s konkrétními potravinami, které jsou nebo nejsou vhodné ke konzumaci v době těhotenství a z jakého důvodu. Dále optimální váhový přírůstek a příjem nutriční energie. Práce je také zaměřena na jednotlivé nutrienty: tuky, sacharidy, bílkoviny, vitaminy a minerální látky, jejich příjem v době těhotenství, zdroje v jednotlivých potravinách a v neposlední řadě také jejich vliv na těhotnou ženu a její plod. Praktická část obsahuje výsledky dotazníku, který se týká testování znalostí o zdravém stravování v těhotenství, a také porovnání znalostí u matek s dítětem a budoucích matek. |
cs |
dc.format |
81 s. |
cs |
dc.format.extent |
3945880 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
těhotná žena
|
cs |
dc.subject |
těhotenství
|
cs |
dc.subject |
nutrienty
|
cs |
dc.subject |
bílkoviny
|
cs |
dc.subject |
tuky
|
cs |
dc.subject |
cukry
|
cs |
dc.subject |
vitaminy
|
cs |
dc.subject |
minerální látky
|
cs |
dc.subject |
trimestr
|
cs |
dc.subject |
teemer
|
en |
dc.subject |
pregnancy
|
en |
dc.subject |
nutrients
|
en |
dc.subject |
proteins
|
en |
dc.subject |
fats
|
en |
dc.subject |
carbohydrates
|
en |
dc.subject |
vitamins
|
en |
dc.subject |
mineral substances
|
en |
dc.subject |
trimester
|
en |
dc.title |
Výživa a stravovací návyky těhotných žen |
cs |
dc.title.alternative |
Nutrition and feeding habits of the teemers |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2011-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with nutrition and feeding habits of the teemers. For this period is necessary accurate bill of fare structure, where is accentuate on selection of right food-stuff already in period before the pregnancy and also during the pregnancy. In the theoretical part is stated the food pyramid with the concrete food-stuff, which are or are not good to eat during the pregnancy and what is the reason. Also optimal increase in weight and to obtain the correct nutritive energy receipts. The task has also fixed target to each nutrients: fats, carbohydrates, proteins, vitamins and mineral substances, their receipt during pregnancy and also their sources in particular food-stuff and last but not least also their influence on the teemer and her baby. The practical part is test result, which is regarding of knowledge testing about health food during pregnancy and also knowledge comparison between expectant mothers and already mothers. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22736
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
B |
|