Možnosti využití pseudocereálií ve výrobcích pro celiaky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti využití pseudocereálií ve výrobcích pro celiaky

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti využití pseudocereálií ve výrobcích pro celiaky
Author: Černá, Jana
Advisor: Severová, Marta
Abstract: Teoretická část je věnována charakteristice pseudocereálií, nemoci zvané Celiakie, charakteristice a rozdělení skupin trvanlivého pečiva a hlavních surovin, které se používají pro výrobu především sušenek. V praktické části byl zpracován průzkum trhu trvanlivého pečiva, obsahujícího pseudocereálie. Byl proveden praktický pokus přípravy trvanlivého pečiva pro celiaky s cílem nalézt optimální složení z hlediska použité mouky, kypřidla a přídavku xantanové gumy s využitím senzorického hodnocení pomocí stupnic a preferenční zkoušky. Výsledný výrobek pak byl srovnán s komerčními pomocí preferenčních zkoušek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16308
Date: 2011-08-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 22603


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
černá_2011_dp.pdf 1.639Mb PDF View/Open
černá_2011_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
černá_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account