Vliv vybraných hydrokoloidů na senzorické a texturní vlastnosti termizovaných tvarohových dezertů
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vliv vybraných hydrokoloidů na senzorické a texturní vlastnosti termizovaných tvarohových dezertů |
Author: |
Švarc, Jiří
|
Advisor: |
Buňka, František; Tykvartová, Dagmar
|
Abstract:
|
Tato práce popisuje výrobu termizovaných tvarohových dezertů. Popisuje vybrané hydrokoloidy, jejich chemické složení, strukturu, vlastnosti a použití. V praktické části se zabývá technologickým postupem výroby termizovaných tvarohových dezertů. Zkoumá vliv vybraných hydrokoloidů na jakost termizovaných tvarohových dezertů, schopnost jednotlivých hydrokoloidů, nebo jejich směsí, udržet syrovátku v termizovaném tvarohovém dezertu po procesu termizace. Jako optimální hydrokoloid byl vybrán xanthan. Ten dosahoval stabilních výsledků po celou dobu minimální trvanlivosti. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/16625
|
Date:
|
2011-05-20 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
22644
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account