Vliv cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vliv cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín |
Author: |
Švajdová, Zuzana
|
Advisor: |
Olbrechtová, Marcela
|
Abstract:
|
Hlavní téma této bakalářské práce se zaobírá vlivem cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín z vinařské oblasti Morava, ročníku 2010, a to u odrůd Chardonnay z vinařské podoblasti Slovácka, vinařské obce Vracov a trati Klínky a Ryzlinku vlašského, podoblast Mikulovská, obce Perná a trati Železná. K analýze byly použity vzorky vín vyrobených v Zámeckém vinařství Bzenec a to z hroznů zpracovaných identickou technologií. V teoretické části je práce zaměřena na stručný popis chemického složení hroznů révy vinné a specifikaci látek ovlivňujících senzorické hodnocení vín spolu se stručnou charakterizací nemocí a vad vín. V praktické části se práce zabývá výše zmiňovaným vlivem cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/16717
|
Date:
|
2011-05-30 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Discipline:
|
Technologie a řízení v gastronomii |
Grade for thesis and defense:
|
A
22742
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account