dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Kožehubová, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-13T23:05:09Z |
|
dc.date.available |
2010-07-13T23:05:09Z |
|
dc.date.issued |
2006-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/1704
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce bylo sledovat současné poznatky o výskytu biologicky aktivních látek v hluchavkovitých rostlinách. Konkrétně byly zvoleny tyto rostliny: dobromysl, levandule, meduňka, rozmarýn. Literární rešerže byla doplněna o možnosti konkrétního využití biologicky aktivních látek těchto rostlin při výrobě potravních doplňků a léčiv. |
cs |
dc.format |
68 s. |
cs |
dc.format.extent |
584844 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
hluchavkovité rostliny
|
cs |
dc.subject |
dobromysl
|
cs |
dc.subject |
levandule
|
cs |
dc.subject |
měduňka
|
cs |
dc.subject |
rozmarýn
|
cs |
dc.subject |
biologicky aktivní látky
|
cs |
dc.subject |
Lamiaceae plants
|
en |
dc.subject |
oregano
|
en |
dc.subject |
lavender
|
en |
dc.subject |
lemon balm
|
en |
dc.subject |
rosemary
|
en |
dc.subject |
biologically active substance
|
en |
dc.title |
Chemické látky v hluchavkovitých rostlinách |
cs |
dc.title.alternative |
Chemical agents in Lamiaceae plants |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňka, František |
|
dc.date.accepted |
2006-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of my work was watching the current knowledge about the appearance biologically active substance in Lamiaceae plants. Specially these plants were chosen: oregano, lavender, lemon balm, rosemary. The literature retrieval was replenished with the possibilities in specific application of biologically active substance during the production of food complements and medicaments. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/143
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
2196
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
C |
|