Resveratrol jako biologicky aktivní látka ve víně

DSpace Repository

Language: English čeština 

Resveratrol jako biologicky aktivní látka ve víně

Show full item record

No preview available
Title: Resveratrol jako biologicky aktivní látka ve víně
Author: Švajdová, Zuzana
Advisor: Šivel, Miroslav
Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá resveratrolem, polyfenolickou látkou s prokazatelnými biologickými, antimikrobiálními a antioxidačními účinky. Úvod práce popisuje chemické složení vína se zaměřením na významné polyfenoly. Dále shrnuje dosavadní informace o resveratrolu, objasňuje význam této látky z hlediska vlivu na zdraví člověka a také stručně popisuje stanovení resveratrolu ve víně pomocí metody HPLC. Závěr práce pak pojednává o rozdílných účincích bílého a červeného vína a porovnává obsah resveratrolu v bílých a červených vínech z různých vinařských oblastí světa.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17183
Date: 2011-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 22741


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
švajdová_2011_bp.pdf 1.250Mb PDF View/Open
švajdová_2011_vp.pdf 158.7Kb PDF View/Open
švajdová_2011_op.pdf 450.5Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account