Senzorické hodnocení a vady čokoládových výrobků
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Hřivnová, Lenka
|
|
dc.contributor.author |
Uherek, Dušan
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-10T18:13:10Z |
|
dc.date.available |
2012-03-10T18:13:10Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/17606
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zaměřuje na popis vad čokoládových výrobků, které vznikají při výrobě a skladování. Podrobně charakterizuje senzorickou analýzu jako nástroj denního hodnocení čokolády i jako metodu zlepšení kvality výrobků. Přehledně uvádí požadavky na senzorický panel a popisuje nejčastěji používané metody senzorické analýzy. První kapitola práce také shrnuje historii čokolády a současnou technologii výroby. |
cs |
dc.format |
41 s. (40 310) |
cs |
dc.format.extent |
5516617 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
čokoláda
|
cs |
dc.subject |
vady
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza
|
cs |
dc.subject |
kvalita
|
cs |
dc.subject |
zlepšování
|
cs |
dc.subject |
chocolate
|
en |
dc.subject |
defects
|
en |
dc.subject |
sensory analysis
|
en |
dc.subject |
quality
|
en |
dc.subject |
improvement
|
en |
dc.title |
Senzorické hodnocení a vady čokoládových výrobků |
cs |
dc.title.alternative |
Sensory evaluation and defects of chocolate products |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Jarošová, Alžběta |
|
dc.date.accepted |
2011-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is focused on a description of defects of chocolate products appeared during production and storage. It characterises in detail a sensory analysis as a tool for daily evaluation of chocolate as well as a method for a product quality improvement. It shows requirements for sensory panel and describes the most used methods of sensory analysis. The first chapter also summarizes a history of chocolate and a current product technology. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22744
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
B |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account