Studie jedlých olejů pomocí fluorescenční spektrometrie
Show full item record
No preview available
Title:
|
Studie jedlých olejů pomocí fluorescenční spektrometrie |
Author: |
Nenutil, Petr
|
Advisor: |
Kuřitka, Ivo
|
Abstract:
|
Byla předložena studie osmi vybraných reprezentativních vzorků jedlých olejů dostupných v české obchodní síti. UV-VIS absorpční spektrometrie a fluorimetrie byly využity pro kvalitativní analýzu jevů vyskytujících se v elektronových spektrech těchto mnohosložkových systémů. Řepkový, slunečnicový a podzemnicový olej, dále olej z vlašských ořechů, sezamu a tři značky olivového oleje byly analyzovány, jejich spektra interpretována a detekované přítomné látky byly porovnány s očekávaným složením. Výsledky naznačují možné implikace směrem k falšování olejů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/17747
|
Date:
|
2011-05-20 |
Availability:
|
Pouze v rámci univerzity |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
D
20359
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account