Studie jedlých olejů pomocí fluorescenční spektrometrie

DSpace Repository

Language: English čeština 

Studie jedlých olejů pomocí fluorescenční spektrometrie

Show full item record

No preview available
Title: Studie jedlých olejů pomocí fluorescenční spektrometrie
Author: Nenutil, Petr
Advisor: Kuřitka, Ivo
Abstract: Byla předložena studie osmi vybraných reprezentativních vzorků jedlých olejů dostupných v české obchodní síti. UV-VIS absorpční spektrometrie a fluorimetrie byly využity pro kvalitativní analýzu jevů vyskytujících se v elektronových spektrech těchto mnohosložkových systémů. Řepkový, slunečnicový a podzemnicový olej, dále olej z vlašských ořechů, sezamu a tři značky olivového oleje byly analyzovány, jejich spektra interpretována a detekované přítomné látky byly porovnány s očekávaným složením. Výsledky naznačují možné implikace směrem k falšování olejů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17747
Date: 2011-05-20
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: D 20359


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
nenutil_2011_dp.pdfBlocked 1.604Mb PDF
nenutil_2011_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
nenutil_2011_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account