Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii

DSpace Repository

Language: English čeština 

Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii

Show full item record

No preview available
Title: Krajové odrůdy ovoce jako nové perspektivní suroviny pro gastronomii
Author: Matušková, Věra
Advisor: Rop, Otakar
Abstract: Práce je zaměřena do oblasti sledování vybraných analytických ukazatelů odrůd jablek, které jsou typické pro krajinnou oblast Bílých Karpat. Analýzy byly zaměřeny na senzorické hodnocení vybraných odrůd jablek, mezi které byly zařazeny krajové a současně komerčně pěstované kultivary. Cílem práce bylo zjistit obsah refraktometrické sušiny a vitaminu C v závislosti na době skladování v chladírnách v upravené atmosféře. Součástí práce byla chemická analýza minerálních látek, konkrétně stanovení obsahu fosforu, draslíku, vápníku a hořčíku, jejichž hodnoty bývají velmi variabilní.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17852
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 22231


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
matušková_2011_dp.pdf 3.339Mb PDF View/Open
matušková_2011_vp.doc 88Kb Microsoft Word View/Open
matušková_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account