dc.contributor.advisor |
Hrabě, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Červinková, Ivana
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-11T10:01:23Z |
|
dc.date.available |
2012-03-11T10:01:23Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-30 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/17971
|
|
dc.description.abstract |
V této bakalářské práci se zabývám charakteristikou a složením různých druhů mas, tech-nologií, vlastnostmi a získáváním Strojně odděleného masa (dále SOM). V praktické části popisuji výsledky laboratorních vzorků, které Státní zemědělská potravinářská inspekce odebrala pro kontrolu SOM a metodu jeho stanovení. Kontrolou masných výrobků v obchodní síti Státní zemědělská potravinářská inspekce prokázala, že se SOM do někte-rých masných výrobků přidává záměrně, jako náhražka za kvalitní maso. Státní zemědělská potravinářská inspekce se problematikou průkazu SOM zabývá krátkou dobu, ale v rámci své kompetence, podle zjištěných nevyhovujících vzorků, se bude touto problematikou zabývat i nadále. SZPI bude kontrolovat provozovatele potravinářských podniků, aby ne-docházelo ke klamání spotřebitele a porušování jakosti tepelně opracovaných masných výrobků. |
cs |
dc.format |
56 s. |
cs |
dc.format.extent |
1018413 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
SOM
|
cs |
dc.subject |
vyhláška
|
cs |
dc.subject |
zákon
|
cs |
dc.subject |
maso
|
cs |
dc.subject |
SZPI
|
cs |
dc.subject |
SOM
|
en |
dc.subject |
notice
|
en |
dc.subject |
law
|
en |
dc.subject |
meat
|
en |
dc.subject |
CAFIA
|
en |
dc.title |
Jakostní markery strojně odděleného masa |
cs |
dc.title.alternative |
Quality Markers of MSM |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Gál, Robert |
|
dc.date.accepted |
2011-06-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the characteristics and the composition of various types of meat, the technology , the properties and the production of machine separated meat /SOM/. In the practical part there are the results of laboratory samples which were taken by Czech Agriculture and Food Inspection Authority for SOM checking up and the method of its determination. The Czech Agriculture and Food Inspection Authority proved by controlled of meat products diaclasia adding SOM to some products as substitute for high - quality meat. The Czech Agriculture and Food Inspection Authority deal with detection of SOM a short time but that will be deal according possitive nonconforming samples in terms of its jurisdiction. The CAFIA will be check food business operators to avoid misleading consu-mers and violation of quality heat-treated meat products. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21882
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
D |
|