dc.contributor.advisor |
Krejčí, Jiří
|
|
dc.contributor.author |
Kulendová, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-13T23:42:32Z |
|
dc.date.available |
2010-07-13T23:42:32Z |
|
dc.date.issued |
2006-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/1799
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce pojednává o účinku MAG C8:0, MAG C10:0, MAG C12:0 a MAG C16:0 a jejich vzájemných kombinacích na kvasinky Saccharomyces cerevisiae a vybrané druhy plísní. Tyto plísně byly izolovány z trvanlivého vojenského chleba, dále pak z pečiva, které zplesnivělo volně v domácnosti. Účinky MAG byly taktéž pozorovány na čistých kulturách plísní, které jsou součástí potravin nebo naopak tyto potraviny kontaminují. Další náplní práce bylo pozorování vlivu různých koncentrací MAG na kynutí těsta a na růst kontaminujících či očkovaných plísní na chlebě, který byl ošetřen 1%-ním roztkokem MAG C8:0 či MAG C10:0. |
cs |
dc.format |
103 s., 13 s.obr.příloh |
cs |
dc.format.extent |
11961000 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
Monoacylglyceroly
|
cs |
dc.subject |
antimikrobiální účinky
|
cs |
dc.subject |
kvasinky
|
cs |
dc.subject |
plísně
|
cs |
dc.subject |
pečivo
|
cs |
dc.subject |
Monoglycerides
|
en |
dc.subject |
antimicrobial effect
|
en |
dc.subject |
yeast
|
en |
dc.subject |
fungi
|
en |
dc.subject |
bread
|
en |
dc.title |
Antimikrobiální účinky monoacylglycerolů |
cs |
dc.title.alternative |
Antimicrobial effect of monoglycerides |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Růžička, Jan |
|
dc.date.accepted |
2006-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
Diploma work discuss about the effect MAG C8:0, MAG C10:0, MAG C12:0 and MAG C16:0 and their cross combinations on the yeast Saccharomyces cerevisiae and some kind of fungi. Fungi was isolated from durable military bread or was isolated from bread, which was contaminated in household. Also the effect of monoglycerides was observed on the pure cultures of fungi, which are one of the component of foodstuff or which are contamined the foodstuff. The other part of diploma work deals the effect of monoglycerides on the proofing dough. The last experiment was the monitoring the antifungal effect of MAG on the bread. The 1% aqueous solution of MAG C8:0 and MAG C10:0 was prepared and bread was smeard with this solution. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/203
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and economics of fat, detergent and cosmetics production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
2279
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
A |
|