Čtverzubec fugu - nebezpečná delikatesa

DSpace Repository

Language: English čeština 

Čtverzubec fugu - nebezpečná delikatesa

Show simple item record

dc.contributor.advisor Dvořáková, Monika
dc.contributor.author Začal, Jakub
dc.date.accessioned 2012-03-11T14:18:35Z
dc.date.available 2012-03-11T14:18:35Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/18345
dc.description.abstract Cílem této bakalářské práce je seznámení s rybou zvanou čtverzubec fugu (Takifugu). Pojednává o taxonomickém zařazení, historickém výskytu, charakteristice a využití v současnosti člověkem. Dále se zaměřuje na toxicitu, zosobněnou tetrodotoxinem, jeho účinky na lidský organizmus a možnou syntézu. V poslední části je zaměřena na gastronomii spjatou s fugu. cs
dc.format 45 cs
dc.format.extent 3972409 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Čtverzubec fugu cs
dc.subject fugu cs
dc.subject tetrodotoxin cs
dc.subject TTX cs
dc.subject sashimi cs
dc.subject Takifugu en
dc.subject puffer fish en
dc.subject tetrodotoxin en
dc.subject TTX en
dc.subject sashimi en
dc.title Čtverzubec fugu - nebezpečná delikatesa cs
dc.title.alternative Fugu - dangerous titbit en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2011-06-14
dc.description.abstract-translated Destination of this bachelor thesis is introducing with fish called Takifugu. Deals about taxonomy, historical appaerance, characteristics and use by human today. Next deals toxicity, personify as tetrodotoxin, his effect of influence to human organism and possible synthesis. In the last part is gastronomy connected with fugu. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22861
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade D


Files in this item

Files Size Format View
začal_2011_bp.pdf 3.788Mb PDF View/Open
začal_2011_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open
začal_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account