dc.contributor.advisor |
Forman, Václav
|
|
dc.contributor.author |
Bartošová, Andrea
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-11T15:36:29Z |
|
dc.date.available |
2012-03-11T15:36:29Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-26 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18467
|
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývá mykotoxiny a jejich vlivem na lidský organismus. Po malém nahlédnutí do jejich historie jsou v první části zahrnuty základní charakteristiky významných mykotoxinů a jejich výskyt v potravinách. Podstatnou část práce tvoří toxické účinky mykotoxinů a onemocnění jimi vyvolaná, tak zvané mykotoxikózy. Posledním, ale neméně důležitým bodem je prevence výskytu mykotoxinů. Mykotoxiny totiž neustále představují závažné zdravotní riziko pro člověka i zvířata. |
cs |
dc.format |
54 s. |
cs |
dc.format.extent |
3302801 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
aflatoxiny
|
cs |
dc.subject |
akutní kardiální beri ? beri
|
cs |
dc.subject |
ergotismus
|
cs |
dc.subject |
kwashiorkor
|
cs |
dc.subject |
mykotoxiny
|
cs |
dc.subject |
ochratoxin A
|
cs |
dc.subject |
patulin
|
cs |
dc.subject |
Reyův syndrom
|
cs |
dc.subject |
toxické účinky
|
cs |
dc.subject |
zearalenon
|
cs |
dc.subject |
aflatoxins
|
en |
dc.subject |
acute cardiac beri ? beri
|
en |
dc.subject |
ergotism
|
en |
dc.subject |
kwashiorkor
|
en |
dc.subject |
mycotoxins
|
en |
dc.subject |
ochratoxin A
|
en |
dc.subject |
patulin
|
en |
dc.subject |
Reye?s syndrome
|
en |
dc.subject |
toxic effects
|
en |
dc.subject |
zearalenone
|
en |
dc.title |
Mykotoxiny a jejich vliv na lidský organismus |
cs |
dc.title.alternative |
Mycotoxins and Their Effect on Human Organism |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Ivánek, Ladislav |
|
dc.date.accepted |
2011-06-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on mycotoxins and their influence on the human organism. After a small look in to their history in the first part is included basic characteristic of the impor-tant mycotoxins and their occurrence in food. The main part of the thesis is made by toxic effects of the mycotoxins and deceases caused by them, so called mycotoxicoses. The last but no less important part is preventions of mycotoxins occurrence. Mycotoxins represent high health risk to humans and animals. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/136
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
20554
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
B |
|