dc.contributor.advisor |
Družbíková, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Pšenčíková, Eliška
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-14T00:45:26Z |
|
dc.date.available |
2010-07-14T00:45:26Z |
|
dc.date.issued |
2006-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/1990
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce bylo navrhnout doporučené dávky potravin pro skupiny muži a ženy ve věku 19 - 59 let, s různými stupni fyzické zátěže. Tyto dávky potravin byly odvozeny na základě jídelních lístků, které byly sestavovány tak, aby naplnily výživové doporučené dávky pro vybrané skupiny obyvatelstva. Výsledkem pak byly tři varianty skladby spotřeby potravin pro každou ze čtyř vybraných skupin obyvatelstva, jimiž byly ženy a muži středně těžce pracující a ženy a muži lehce pracující. Z nejpřijatelnějších variant skladeb spotřeby potra-vin byly odvozeny doporučené dávky potravin pro zadané skupiny obyvatelstva. |
cs |
dc.format |
56 s. |
cs |
dc.format.extent |
852510 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
výživová doporučená dávka
|
cs |
dc.subject |
doporučení založená na skupinách potravin
|
cs |
dc.subject |
základní složky potravy
|
cs |
dc.subject |
jídelní lístek
|
cs |
dc.subject |
nutriční faktory
|
cs |
dc.subject |
skladba spotřeby potravin
|
cs |
dc.subject |
recommended dietetical rations
|
en |
dc.subject |
recommendation of nutrition for foodstuffs
|
en |
dc.subject |
basis components of food
|
en |
dc.subject |
menu
|
en |
dc.subject |
nutritional factors
|
en |
dc.subject |
the composition of foodstuffs' con-sumption
|
en |
dc.title |
Návrh doporučených dávek potravin pro vybrané skupiny obyvatel |
cs |
dc.title.alternative |
Proposal of recommended food rations for the selected groups of population |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňka, František |
|
dc.date.accepted |
2006-06-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the thesis was to propose the recommended rations foodstuffs for groups of men and women at the age from 19 to 59, with different level of physical loading. These rations of foodstuffs were deducated on the basis of the dining-menus which were made up so that they filled recommended dietetical rations for the selected groups of population. The result was three versions of recommended rations foodstuffs for each group. These groups were medium hard working men, lightly working men, medium hard working wo-men and slightly working women. The recommended rations of foodstuffs for each group were derived from the best variant of the composition of foodstuffs' consumption. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/143
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
2286
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
B |
|