Funkčnost a efektivita zavedení systému HACCP ve stravovacích službách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Funkčnost a efektivita zavedení systému HACCP ve stravovacích službách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Paličková, Marcela
dc.date.accessioned 2013-10-07T07:43:28Z
dc.date.available 2013-10-07T07:43:28Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/21653
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na systém HACCP. V teoretické části umožňuje získání celkového přehledu o systému, seznamuje s jeho historií, s postupy zavedení, se základními pojmy, věnuje se legislativě související se systémem a uvádí výčet nejčastěji se vyskytujících chyb v souvislosti se systémem HACCP. Praktická část bakalářské práce zahrnuje průzkum implementace systému HACCP ve stravovacích provozech okresu Kroměříž. V první části přináší výsledky dotazníkového šetření ve 104 stravovacích provozovnách okresu všech typů. Byly zjištěny značné rezervy v implementaci systému. V plných 35 % provozoven není systém HACCP vůbec zaveden, vyhovujících výsledků dosahují pouze podniky závodního stravování. Druhá část demonstruje šetření ve třech asijských restauracích kroměřížského regionu. Zde práce potvrzuje, že v této specifické skupině je dodržování systému HACCP značně problematické a ani jedna z restaurací nemá systém HACCP zaveden a dodržován v provozu. cs
dc.format 53 cs
dc.format.extent 779618 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject HACCP cs
dc.subject bezpečnost potravin cs
dc.subject veřejné zdraví cs
dc.subject asijské restaurace cs
dc.subject HACCP en
dc.subject food safety en
dc.subject public health en
dc.subject Asian restaurants en
dc.title Funkčnost a efektivita zavedení systému HACCP ve stravovacích službách cs
dc.title.alternative Functionality and Efficiency of HACCP System Implementation in Facilities of Catering Services. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Růžičková, Jana
dc.date.accepted 2012-06-12
dc.description.abstract-translated The Bachelor Thesis is aimed at the HACCP system. In the theoretical part it enables getting the overall awareness about the system, it introduces its history, implementation processes, basic terms, it deals with the legislation related to the system and it presents the list of most frequently occurring mistakes in connection with the HACCP system. The practical part of the Bachelor Thesis includes the research of the HACCP system implementation in the catering businesses in the district of Kroměříž. In the first part it brings the results of questionnaire survey in 104 catering premises of all types in the district. Extensive reserves in the system implementation were discovered. The HACCP system is not implemented at all in 35 % premises, only canteen premises reach satisfactory results. The second part demonstrates the research in three Asian restaurants of the district of Kroměříž. The thesis confirms here that in this specific group the observance of the HACCP system is very problematic and not a single one of these restaurants have implemented and observed the HACCP system. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 24166
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
paličková_2012_bp.pdf 761.3Kb PDF View/Open
paličková_2012_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
paličková_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account