Srovnání parametrů pečiva vyrobeného z vybraných pseudocereálií a netradičních obilovin
Show full item record
No preview available
Title:
|
Srovnání parametrů pečiva vyrobeného z vybraných pseudocereálií a netradičních obilovin |
Author: |
Petrjanošová, Alena
|
Advisor: |
Dvořáková, Petra
|
Abstract:
|
Diplomová práce je zaměřena na srovnání některých parametrů pseudocereálií a netradič-ních obilovin. V práci je stručně popsána historie pěstování vybraných obilovin, botanická charakteristika, taxonomie a chemické složení. Dále je zde také nahlédnuto do způsobu využití. Zvláštní pozornost je věnována využití v pekárenském průmyslu. Praktická část je zaměřena na porovnání pečiva z vybraných pseudocereálií a netradičních obilovin připraveného pomocí pekařského pokusu a následné vyhodnocení textury upečených bochníků na přístroji Texturometr TA.XT Plus. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/21732
|
Date:
|
2012-01-06 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav analýzy a chemie potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
C
25568
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account