dc.contributor.advisor |
Nedomová, Šárka
|
|
dc.contributor.author |
Marečková Gabrlíková, Sylvie
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T14:07:17Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T14:07:17Z |
|
dc.date.issued |
2012-01-06 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21853
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá srovnáním konzumace tradičních pokrmů mezi městy a vesni-cemi dvou regionů a to Haná a Slovácko. V teoretické části je popsán vývoj tradiční české lidové stravy od pravěku až po současnost. Dále je zde popis tradiční lidové stravy na Hané a na Slovácku. Praktická část se zabývá vyhodnocením sestaveného dotazníku, zabývajícího se tradičními potravinami a pokrmy, který byl vyplněn respondenty dvou regionů (Slovácko, Haná). Od-povědi na jednotlivé otázky jsou vyhodnoceny pomocí grafů a slovního hodnocení. V závěru práce jsou zhodnoceny zjištěné výsledky. |
cs |
dc.format |
90 s. |
cs |
dc.format.extent |
1267748 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
tradiční potraviny a pokrmy
|
cs |
dc.subject |
lidová strava
|
cs |
dc.subject |
Haná
|
cs |
dc.subject |
Slovácko
|
cs |
dc.subject |
traditional food and dishes
|
en |
dc.subject |
vernacular diet
|
en |
dc.subject |
Hana region
|
en |
dc.subject |
Slovacko region
|
en |
dc.title |
Srovnání konzumace tradičních potravin a pokrmů mezi městy a vesnicemi dvou regionů |
cs |
dc.title.alternative |
Comparison of Traditional Food and Dish Consumption between Cities and Willages in Two Regions |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mlček, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2012-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
The diploma thesis deals with the comparison of traditional dishes consumption between towns and villages in two regions - Hana and Slovacko. The theoretical part provides a description of traditional Czech vernacular diet evolution from the prehistoric times until now. Besides that in this part there is also a description of traditional vernacular diets of Hana and Slovacko regions. The practical part deals with the evaluation of a questionnaire on traditional food and dishes, which was filled in by respondents from the two regions (Slovacko and Hana). An-swers to individual questions have been assessed both verbally and graphically. The results are discussed in the concluding part of the thesis. |
en |
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/18592
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
24655
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|