dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Gurská, Eliška
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T05:35:56Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T05:35:56Z |
|
dc.date.issued |
2012-02-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22299
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce bylo stanovení vlákniny, vlhkosti a popele ve vzorcích připravených z pšenice červené. Součástí teoretické práce byla charakteristika, popis stavby a chemického složení pšenice obecné, zejména pak pšenice červené. Dále bylo shrnuto trávení základních živin, charakterizována vláknina a její účinky na člověka. |
cs |
dc.format |
47 s. (8 455) |
cs |
dc.format.extent |
1305854 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
červená pšenice
|
cs |
dc.subject |
vlhkost
|
cs |
dc.subject |
popel
|
cs |
dc.subject |
neutrálně-detergentní vláknina
|
cs |
dc.subject |
red wheat
|
en |
dc.subject |
moisture
|
en |
dc.subject |
ash
|
en |
dc.subject |
neutral-detergent fiber
|
en |
dc.title |
Stanovení vlákniny v červené pšenici |
cs |
dc.title.alternative |
The Determination of Crude Fiber in Red Wheat |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2012-06-18 |
|
dc.description.abstract-translated |
Aim of this work was to determine the fiber, ash and moisture in samples prepared from red wheat. The work has also included characteristic description of the structure and che-mical composition of wheat, especially red wheat. Furthermore, it was concluded digestion of essential nutrients, fiber was characterized and her effects on human. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/19584
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25775
|
|
utb.result.grade |
B |
|
dc.date.submitted |
2012-05-11 |
|